lørdag den 1. marts 2014

Ord, en skøge helt enkelt ikke siger



Det er sjældent, der er billeder i en ordbog, og det er en skam. For var der det, ville der i ordbogen ved siden af ordet ”soft-spoken” være et billede af skøgerne. Ordet synes i den grad skabt til at beskrive skøgernes milde veltalenhed og deres fingerspitzengefühl, takt og fornemme fornemmelse for pikanteriets vokabular.
Men som enhver, der har læst de snart tohundrede indlæg, Skøgerne har skrevet her på bloggen, vil vide, betyder det ikke, at skøgerne lider af, hm, berøringsangst eller at de er bange for at tage bladet fra munden. Tværtimod kan de fire skøger både være karske og harske, når det kræves, og de nærer ingen kvaler ved at kalde en spade for en spade og en tuba-svinger for en tuba-trist. Men de er aldrig vulgære eller verbalt platfodede i omgangen med matadorer og medskøger. Den sjælens elegance, der kendetegner dem, kendetegner tillige deres sprogbrug, både ved spillebord og i skøgeseng. 

Sarte er de imidlertid ikke, og man kan således sagtens høre en skøge sige: ”Spillebord mig lige, hva’?” eller ”Hvad så, skatter? Skal vi … forventningsafstemme?” Hjælpsomme skøger vil ofte høres sige ting som ”Skal jeg holde din pung – den ser tung ud” eller ”Uha da, vil du have en hånd med at holde den kø lodret (du skulle jo nødig gå herfra med øjen- og andre skader)?” Fruentimmere med Ordhore-opgraderinger vil kunne høres sige: ”Var det noget med lidt Læs&Blæs?”, mens eventyrlystne skøger med hang til ”Sikke en blank Tuba, du har”-grundpakkens fortræffeligheder kunne tænkes at sige ting som: ”Sikke nogle store hænder, du har, Matador. Og sikke nogle store fødder, og sko, og næse, og … og… og… Og sikke en lodret kø!”

Mens der således ikke er meget som skøgen ikke er parat til – om vi så må sige – at tage i sin mund, så er der alligevel grænser. Der er ord og koncepter så grimme, at skøgen ikke vil besudle sit sind eller sin kundes øre med sådant smuds. Vi bringer her en liste over nogle af disse afskyeligheder, præsenteret i strengt alfabetisk orden:

Arbejdstilsynets velfærdsforanstaltninger, badesandal, betalingsbalancen, bruttonationalproduktet, crocs, demografi, fannyfarts, fedte rotten, håndtrold, kameltå, koldstart, fænomenet ”at krydre røv”, ratepension, salatpizza, konceptet ”at stå af i Roskilde” (i betragtning af at Roskilde er et hul og at det man foretager sig, når man står af i Roskilde, er at trække sig ud af et … Roskilde, synes skøgen, udtrykket er noget gudsforgående nonsens), termen ”sport i 2’eren”, tissetrold, trækprocent (hvis dette refererede til spørgsmålet om hvor meget/hvor ofte skøgen trækker eller til spørgsmålet om hendes tiltrækningskraft, ville ordet formentlig hyppigt være at finde i hendes aktive vokabular), uldne underbukser, watersports (som bekendt er skøgen ikke typen, der kunne finde på at sige Pis mig i øret, eller for den sags skyld Pis mig noget som helst andet sted).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar