lørdag den 15. december 2012

Skøgens julebag



Det burde ikke være nødvendigt at fortælle, at Skøgens bag uanset årstid altid er uimodståelig. Juletiden fordrer dog visse ekstra anstrengelser, for såvel Gastro-skøger som andre letlevende eksistenser. Ikke fordi hverken mås eller mis trænger til opstramning, men fordi årstiden kalder på nye laster. Der må helt enkelt julebag på bordet!

Det er Skøgens erfaring, at mange matadorer sætter pris på juletidens søde småtterier. Og skønt mange kvinder og would-be-skøger tror, at kunderne primært værdsætter muligheder for at indtage de søde sager, har Skøgen erfaring for, at man let kan sætte lidt julekrydderi på tilværelsen ved at inddrage kunden i andre dele af processen.

Tag derfor din kunde med i køkkenet og sæt ham i sving. Berus hans sanser med kanel og nelliker, vanilje, appelsin, kardemomme, rosenknopper, safran og allehånde. Lad ham øve sin bryst- og ballehåndtering på småkagedejens faste rundhed. 
Brug ham som mål for rigtig hulstørrelse for vaniljekranse og vis ham, hvordan du ruller dejen til pølser – først med én hånd, så med to hænder; først på bordet, og siden hen andetsteds (Skøgen anbefaler maveskind og inderlår, men hører gerne fra skøger, der har haft positive erfaringer med andre dele anatomien. Husk også at kagedej ikke er det eneste, der kan rulles frem og tilbage mellem hænderne - matadoren har i reglen andre gode idéer). 
Brug pasteuriserede æg i din dej og gør som amerikanerne, der med største glæde spiser cookie-dough: spis af hans fingre, men lad dig ikke begrænse til denne snævre lokalitet. Husk: en skøge er ingen kostforagter.

Således kan man føje endnu en, for alle sanser sød, specialitet til sit repertoire af skøgede oplevelser. Vi hos Skøgen ønsker god fornøjelse med julebagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar