mandag den 16. juli 2012

Redskaber i Skøgens Redskabsbælte IV


Som antydet i indlægget om de tuba-relaterede kort skøgen kan trække, kan det være nødvendigt at afstive kundens ego (og tilliggende egne) med moderlig trøst og opbakning. Det gælder f.eks., hvis kunden har oplevet nederlag på arbejdsplads, ved spillebordet eller på anden vis har fået rokket ved sin forestilling om egen ufejlbarlighed. ”Den milde Moder”-pakkens ti kort kan levere inspiration til sådan afstivning af kundens vakkelvorne selvforståelse.
I modsætning til de to tidligere pakker spiller gestik og mimik en mindre rolle, når skøgens benytter kort fra ”Den milde Moder”-pakken. Her er tonefald (som altid skal være varmt og roligt), tempo (ikke for hastigt) og berøring af større betydning. Ganske ofte vil det være mest hensigtsmæssigt at undgå øjenkontakt – dels fordi kunden nogle gange skammer sig en lille smule, dels fordi skøgen helst ikke skal komme til at grine.

Som altid listes udtalelsen først og forslag til benyttelse bagefter i parentes.

”Det gør ikke noget.” (Bruges næsten lige så ofte som ”Ja!” – og uanset om det er, fordi han har flået skøgens bedstemors blondeunderskørt i stykker; har hængt billedet skævt på væggen; har spist det, der skulle have været skøgens middag eller har fejlet ved spillebordet).

”Det skal du ikke tænke på.” (Siges med et lille smil, mens skøgen giver kundens hånd et lille klem).

”Det sker for alle mænd.” (Siges i ulyksalige situationer, hvor der ikke er andet at sige. Det er ganske vist usandt, men det er ikke øjeblikket til pikante sandheder. Af samme grund er det godt, at lyset ofte er slukket, når der er aktuelt at trække ”alle mænd”-kortet: Skøgen rødmer ofte, når hun er nødt til at lyve).

”Åh nej, skat, sikke noget, hva’?” (Benyttes kun udenfor soveværelse og spillebord. Et bekymret blik på kundens ansigt, fulgt af et beroligende smil er velegnet. Berøring egner sig derimod sjældent til dette kort).

”Nej, det er i hvert fald ikke retfærdigt.” (Øjenkontakt kan benyttes i forbindelse med dette kort – det er optionelt. Berøring derimod er mandatorisk. En blid hånd på kundens overarm, en omfavnelse bagfra hvor skøgen hviler sin kind mod kundens kind eller skulder, eller et klem af kundens knæ).

”Sæt du dig bare her, så klarer jeg den.” (Skøgen henter fjernbetjeningen og efter at have sikret sig, at kunden er installeret med noget passende underholdning (sport, krimiserie af amerikansk tilsnit, faction eller debatprogram) skynder hun sig ud at tilberede et ordentligt herremåltid, slå græsset, klippe hækken, pacificere børnene og lefle for svigerfamilien, hvis der er en sådan).

”Nej, selvfølgelig skal du ikke … - det skal jeg nok: Du har haft en hård dag.” (Som ovenfor – men med et sødt, taknemmeligt smil, fordi han huskede at tilbyde at hjælpe).

”Læn du dig bare tilbage og slap af, så …” (Her er det afgørende, at skøgen kender sin kunde og hans behov, så hun kan tilbyde netop det, der vil gøre ham gladest, hvad enten det er frikadeller som hans mor lavede dem, fodmassage, en time alene med avisen eller nogle af de ting, som skøgen er så dygtig til).

”Du ligner en, der skal have en …” (Som ovenfor, blot som direkte tilbud. Ofte vil det, at skøgen kan gætte hans præference og behov, give kunden en følelse af tryghed og af at være forstået, som gør ligeså meget for at forbedre hans humør som den tilbudte service).

”Hvor er du bare god” (Sagt med moderlig stolthed, som i ”Jeg vidste, du kunne gøre det!” i modsætning til tuba-kortenes overrumplede ”Jeg er fuldstændigt overvældet over din præstation”)

Moder-kortene skal bruges forsigtigt. Overdreven brug kan gøre en kunde utilpas ved at benytte andre af skøgens services, fordi han føler sig umyndiggjort og deseksualiseret. Sagt på en anden måde: Skøger, der mødrer for meget, ender med at skøge for lidt. Og skøger, der skøger for lidt, bliver bitre og utilfredse. Ingen er tjent med en utilfreds skøge.

I morgen vil vi se på de sidste ti starter-kort, dem der hører til ”Your Arse is Mine, Mister”-grundpakken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar