lørdag den 14. juli 2012

Skøgens frugtskål


Sommerferie er som bekendt agurketid. Og inspireret af det faktum har Skøgen besluttet, at det er tid at uddele lidt af den vegetabilske visdom, Udvalget er i besiddelse af.
Ikke alle skøger er specielt optagede af fødevarer og disses tilberedelse (Miss Ø hævder således, at hun ynder at overlade tilberedelsen af les aliments til sin stamkunde, mens Miss Æ gerne bruger timer bag et pikant forklæde; Miss Å værdsætter den form for slow cooking, der kan foretages fast, og Miss Z har så stærke holdninger til visse fødevarer, at de jævnligt slår hende ganske ud). Men der er visse former for frugt og grønt, alle skøger jævnligt må forholde sig til.

I det daglige forholder skøgen sig således til de to søde frugter, hun altid har på lager: Meloner og papaya (hvis hun har sympatier i retning af det swahili-dominerede) eller juicy, juicy mango (hvis hendes sympatier går mere i retning af det indiske). At nævne eksistensen af bønne og ært ville være indiskret – og skøger er aldrig indiskrete, end ikke i de pikante sandheders navn.
Når skøgen får besøg af en matador, der aspirerer til at blive kunde, kan hun imidlertid blive nødt til at forholde sig til og – på sigt – håndtere såvel druer og blommer som dadler og bananer. Vejledning i håndtering af disse og deciderede opskrifter falder udenfor rammerne for dette indlæg – og behovet for sådan retvisning bør være minimalt: Man er vel skøge.

Alligevel er det nødvendigt at sige, at nogle matadorer helt enkelt er umulige at stille tilfreds og at enhver frugtskålshåndtering vil føre til sure miner. Skøgen vil formentlig første gang blive opmærksom på dette, når hun i frugtskålen konstaterer tilstedeværelsen af lange løg. Da lange løg uvægerligt fører til, at skøgen bliver et surt ribs, bør al frugthåndtering indstilles øjeblikkeligt.
Oprydning efter en sådan mislykket matadorvisit vil som regel kunne klares med et par hurtige klask med en årgangskarklud. Nogle gange kan skøgen dog være nødt til at tage mere håndfaste midler i brug. I den sammenhæng kan det være godt at vide, at ananas kan bruges til andet end at forsøde den gode kundes output med: Indført med den grønne top først kan det lære den dåmme og dårlige og på alle måder trompetriste matador, at man skal behandle sin skøge om ikke som en eksotisk frugt, så som en sjældent og sart blomst...

3 kommentarer:

  1. Skøgen haster med en tilføjelse. Vi er blevet opmærksomme på, at ingefær er en mulig substitut for ananas - skrællet og indført som nævnt er det en sikker måde at få en trompetrist kundes opmærksomhed på.

    Da alle erfarne skøger er klar over at asparges ikke bør serveres for kunder (om end de kan indtages af skøgen, spist med fingrene og helst dryppende af syndige saucer: smør, vinaigrette, hollandaise...) er de ikke nævnt i indlægget. Ikke alle skøger er imidlertid erfarne og vi skynder os derfor med denne tilføjelse

    SvarSlet
  2. efter kortvarigt at være dånet af beundring over denne på alle måder oprejsende (hø,hø,hø) beretning om skøgens forhold til frugt, skal der gøres opmærksom på endnu en betydningsfuld grøntsag.... guleroden. En grøntsag som er et uundværligt musthave hos enhver gør-det-selv skøge. Alternativt kan pastinak anbefales, men sidstnævnte skal selvsagt bruges med forsigtighed

    SvarSlet
  3. En ældre - og i ærlighedens navn, må det tilståes: noget afdanket - skøge af mit bekendtskab betroede mig i min pureste ungdom, at gulerødder var den alleryngste skøges favoritgrøntsag, mens agurker appellerede med til en skøge med lidt erfaring, og bagekartofler var den granvoksne skøges valg. Tippet er hermed givet videre.
    //Miss Å

    SvarSlet